Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΑ ΣΑΝ ΣΑΜΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ:

3 πορτοκάλια

5 αυγά

300γρ. ζάχαρη

300ml σπορέλαιο

380γρ. σιμιγδάλι

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια






ΣΙΡΟΠΙ:

500ml νερό

300γρ. ζάχαρη


ξυλάκια κανέλας και γαρίφαλα





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ καλά και τα βράζουμε ολόκληρα με την φλούδα τους σε μπόλικο νερό περίπου μισή ώρα για να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στα 4 και αφαιρούμε το κουκούτσια και το κεντρικό άσπρο νεύρο. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υπόλοιπα υλικά τα οποία και αναμιγνύουμε με το σύρμα.

Προσθέτουμε τον πολτό των πορτοκαλιών, ανακατεύουμε με το σύρμα ώστε να ενωθούν καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο

Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι με ένα κουτάλι να πάει παντού.

Αφήνουμε μια ώρα να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού, σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...