Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΠΑΣΤΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ: 

500 γρ. μέλι ανθέων

600 γρ σουσάμι

10 γρ τζίντζερ σε σκόνη

1 φλούδα πορτοκάλι

1 φλούδα λεμόνι

ανθόνερο για νηστίσιμο, καλαμποκέλαιο για μη νηστίσιμο


λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε το σουσάμι. Μισό μισό σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς, ή σε μέτριο φούρνο.
Προσοχή το σουσάμι λόγου του ελαίου που περιέχει καίγεται σχετικά εύκολα. (Αν πρόκειται να βάλουμε κι οποιονδήποτε άλλο ξηρό καρπό πρέπει να τον καβουρδίσουμε κι αυτόν).

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σουσάμι ανακατεύοντας συνεχώς.

Στρώνουμε τη λαδόκολλα και ψεκάζουμε καλά με ανθόνερο. Σχεδόν την πλημμυρίζουμε.

Σ΄ένα ποτήρι ρίχνουμε λίγο από το μείγμα. Όταν θα σταθεί χωρίς να διαλυθεί είναι έτοιμο.

Το ρίχνουμε στη λαδόκολλα την οποία είχαμε φροντίσει να είναι τόση ώστε να μπορεί να το σκεπάζει. 

Με ένα πλάστη στρώνουμε το μείγμα κάτω από την λαδόκολλα

Ξεσκεπάζουμε και μ΄ένα μαχαίρι το οποίο ψεκάζουμε συνεχώς με ροδόνερο κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.

Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Το τοποθετούμε τα κομμάτια σε δοχείο και τα διατηρούμε για πολύ καιρό. Για να μην κολλούν ενδιάμεσα βάζουμε λαδόκολλα.

Προσοχή μην το παραβράζεται. Υπάρχει κίνδυνος να καραμελώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...