Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

1/2 κιλό ρεβίθια ξερά

2 ξερά κρεμύδια

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

1/2 ματσάκι άνιθο

αλάτι, πιπέρι

Το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι αν τα θέλετε νηστίσιμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα ρεβίθια σε μία λεκάνη με την σόδα και νερό που τα σκεπάζει (τρία δάκτυλα πιο πάνω από τα ρεβίθια) και τ΄αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν.

Την άλλη μέρα πλένουμε τα ρεβίθια μας πολύ καλά.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με το λάδι.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα σοτάρουμε.

Προσθέτουμε καυτό νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει και βράζουμε μία ώρα περίπου στο μισό από την θερμότητα της κουζίνας μας ή όσο χρειαστεί για να πιούνε το νερό.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και καυτό νερό ώστε να τα σκεπάζει και πάλι

Μαγειρεύουμε ώσπου να δούμε ότι τρώγονται.

Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια (ίσως χρειαστεί και περισσότερο ανάλογα με τα γούστα σας) και σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι και μερικά κριτσίνια...


Διατροφικά στοιχεία  
Ρεβίθια ποσότητα ανά 100 g

Θερμίδες (kcal) 364

Λιπίδιο 6 g

Χοληστερόλη 0 mg

Νάτριο 24 mg

Κάλιο 875 mg

Υδατάνθρακες 61 g

Φυτικές ίνες 17 g

Ζάχαρη 11 g

Πρωτεΐνη 19 g

Βιταμίνη Α    67 IU

Βιταμίνη C    4 mg

Ασβέστιο   105 mg

Σίδηρος      6,2 mg

Βιταμίνη D 0 IU

Βιταμίνη Β6 0,5 mg

Βιταμίνη Β12 0 µg

Μαγνήσιο 115 mg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...