Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ - ΜΠΑΤΣΙΝΑ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκυθάκια (περίπου 600 γρ μετά την επεξεργασία

1 κ γ αλάτι

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ή ανάλογη ποσότητα ξερού κρεμμυδιού (ένα αρκετά μεγάλο)

Μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι αν είναι μικρό ή μισό αν το ματσάκι είναι μεγάλο

2-3 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1&1/2 κ. σ ξερό.
----------
300 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. γραβιέρα ή ο,τι άλλο κίτρινο τυρί βρείτε στο ψυγείο
-------
2 κούπες αλεύρι (1. κούπα καλαμποκάλευρο 1 κ για όλες τις χρήσεις
Πιπέρι κατά βούληση (μαύρο, λεμονοπίπερο και γλυκιά κόκκινη πάπρικα)
1 φακ μπέικιν πάουντερ ή 3&1/2 κ γ αν έχετε χύμα
------
6 αυγά 
200 γρ ελαιόλαδο
----------
3 κουταλιές ελαιόλαδο για άλειμμα του τα ταψιού και της πίτας
1-2 κ. σ. φρυγανιά για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο ρεντέ της ντομάτας και τα βάζουμε στο στραγγιστήρι μας. Προσθέτουμε το αλάτι τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε τουλάχιστον για μισή ώρα να φύγουν τα υγρά τους. 

Μετά την μισή ώρα τα πατάμε καλά με τα χέρια να μείνουν όσο πιο στεγνά γίνεται. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τρίβουμε από πάνω τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
------------------
Σπάμε την φέτα και τρίβουμε το κίτρινο κίτρινο τυρί σ΄ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
--------------------
Σε λεκανάκι βάζουμε τα αλεύρια μας κι ανακατεύουμε μέσα το μπέικιν και τα πιπέρια.
------------------
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι σ΄ένα μπολ.
----------------- 
Ανάβουμε τον φούρνο μας. (όλα τα φαγητά ή γλυκά που περιέχουν μπέικιν πάουντερ απαιτούν προθερμασμένο φούρνο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα επί μέρους είδη μας - έχουμε σύνολο 4 επί μέρους μείγματα - στη λεκανίτσα που έχουμε το αλεύρι με μια μαρίζ.

Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε μέσα την
ζύμη που φτιάξαμε με όλα τα υλικά μας. Στρώνουμε με την μαρίζ το μείγμα μας να πάει παντού.

Ραντίζουμε με το λάδι που μας περίσσεψε από το άλειμμα του ταψιού

Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 60 με 65 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας και το πάχος της πίτας. Μας ενδιαφέρει να ψηθεί κι από κάτω. Ίσως χρειαστεί στην κουζίνα σας να χρησιμοποιηθεί η κάτω σχάρα μετά τα 40 πρώτα λεπτά.

Τη σερβίρουμε ελαφρά ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου με μια φέτα λεμόνι.

Αξιοποιείστε την ψίχα που βγάλατε από τα κολοκυθάκια που γεμίσατε για να φτιάξετε την πίτα αυτήν καθώς και το γεγονός ότι είναι και μια καλή ευκαιρία να μην πεταχτούν διάφορα τυριά που ίσως έχετε στο ψυγείο. Τα τυριά θέλουμε να είναι 400 γρ κι απλά συμπληρώνουμε με φέτα αν δεν μας φτάνουν τα άλλα.

Προσοχή στο αλάτι. έχουμε βάλει ήδη στα κολοκυθάκια την ποσότητα που χρειάζεται για την δόση μ΄αυτήν την αναλογία τυριών. Αν ελαττώσουμε ή εξαλείψουμε την φέτα θα χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα στο ανακάτεμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...