Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

ΡΕΒΑΝΙ,ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΥΛΙΚΑ: (για ταψί 30 cm X 40 cm)

8 αυγά

1 και 1/2 φλ τσ (500 γρ) ζάχαρη

1 και 1/2 κεσεδάκι (300 γρ) γιαούρτι στραγγιστό

1 και 1/2 φακελάκι (30 γρ) baking

3 βανίλιες

1 και 1/2 φλ. τσ. (400 γρ) σπορέλαιο

2 1/4 φλ. τσ. (500 γρ) χοντρό σιμιγδάλι

1 και 1/2 φλ.τσ. (350 γρ) ψιλό σιμιγδάλι 

ΣΙΡΟΠΙ:

6 φλ. τσ. (1 και 1/2 κιλό) ζάχαρη (θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε το 1 φλ με μέλι, οπότε η ζάχαρη γίνεται 1 κιλό και 250 γραμμάρια)

5 φλ.τσ. 1 και 1/2 λίτρο νερό

φλούδα λεμόνι

κανέλα ξύλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Διαχωρίζουμε τους κρόκους από ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, ώσπου ν΄ ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι κουταλιά - κουταλιά ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. 

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και χτυπάμε να ενσωματωθεί στο μείγμα των κρόκων.

Αναμιγνύουμε το baking, τα σιμιγδάλια, τις βανίλιες και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Με μία μαρίζ προσθέτουμε την μαρέγκα και αναμειγνύουμε μαλακά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. 

Βουτυρώνουμε το ταψάκι και πασπαλίζουμε με ψιλό σιμιγδάλι.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για αυστηρά 35 λεπτά, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει.
Χαράσσουμε το γλυκό μας μέχρι περίπου 1 πόντο από την επάνω επιφάνεια για να συγκρατήσουμε το σιρόπι μας.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά (ζάχαρη, νερό, λεμόνι και ξύλα κανέλας) σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 8 λεπτά τα οποία μετράμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός.

Καλό είναι να κάνουμε πρώτα το σιρόπι κι αμέσως μετά το γλυκό μας αφού θέλουμε με ΖΕΣΤΟ σιρόπι να περιχύσουμε με κουτάλα το ΚΑΥΤΟ γλυκό μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Το σερβίρω με παγωτό ντουντουρμά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...