Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΠΑΣΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

1 litro και 350 ml γάλα πλήρες

12 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη

250 γρ βούτυρο (τέσσερις κουταλιές σούπας γεμάτες)

2 κουβερτούρες

1 κουτί κάστερ μπάουντι

1 πακέτο μπισκότα κούκις


1 πακέτο μπισκότα μιράντα

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

1 κουτί ζαχαρούχο

1 κουτί μόρφατ

τρίμματα σοκολάτας για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τα 350 ml γάλα με το κάστερ πάουντερ να μην έχει σβόλους.

Σε μία λεκανίτσα κόβουμε τα μπισκότα μας.

Φτιάχνουμε την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. (Χτυπάμε την μόρφατ πρώτα καλά και μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο λίγο λίγο. Καλό είναι να είναι παγωμένα για καλύτερα αποτελέσματα)

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το 1 λίτρο γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κουβερτούρα και το ζεσταίνουμε αναδεύοντας με το σύρμα ώσπου να λιώσει η κουβερτούρα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα με το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να κρυώσει η κρέμα μας.

Ρίχνουμε μέσα τα μπισκότα λίγα λίγα και ανακατεύουμε ελαφριά να μην διαλυθούν.

Στρώνουμε την κρέμα μας με τα μπισκότα σ΄ ένα τάπερ πλατύ ή ταψάκι ή στρόγγυλη φόρμα αν θέλουμε να κάνουμε τούρτα.

Στρώνουμε την σαντιγί από πάνω και πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας. Βάζουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε όταν θα έχει παγώσει (μετά από 4 ώρες περίπου)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΖΗΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΧΡΉΣΗ «GREEKLISH»
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή. Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...